preskoči na sadržaj

Osnovna škola Antuna Kanižlića Požega

Login

Facebook
 
 
Raspored zvonjenja

Sat

Od... do... Odmor
PRIJE PODNE
1. 08.00 - 08.45 5
2. 08.50 - 09.35 10
3. 09.45 - 10.30 15
4. 10.45 - 11.30 5
5. 11.35 - 12.20 5
6. 12.25 - 13.10  
POSLIJE PODNE
1. 13.30 - 14.15 5
2. 14.20 - 15.05 10
3. 15.15 - 16.00 15
4. 16.15 - 17.00 5
5. 17.05 - 17.50 5
6. 17.55 - 18.40  
Tražilica
Brojač posjeta
Ispis statistike od 24. 10. 2011.

Ukupno: 5697194
Ovaj mjesec: 5032
Ovaj tjedan: 1251

Za djecu i roditelje

Obrazovanje

Kutak za učitelje
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Priručnik za učenje i poučavanje
Autor: Administrator , 30. 1. 2012.

Priručnik za učenje i poučavanje, ili skraćeno PUP, je mjesto na kojem možete naći korisne predloške i savjete kako pomoću računala učenje i nastavu učiniti zanimljivijom i kreativnijom.

Priručnik se sastoji od dva dijela: od PUP-a za učenike i PUP-a za nastavnike.


Predlošci

Predlošci su pripremljeni dokumenti i obrasci za različite namjene i svrhe. Oni pomažu pri oblikovanju i organizaciji dokumenata te daju ideju kako nešto možete sami napraviti.

Nastavne teorije i prakse

Pomoć u pripremi, izvedbi i vrjednovanju projektnog rada.

Priprema nastave

Iskoristite iskustva kolega i primjere dobre prakse, odaberite najpogodniji način oblikovanja dokumenata za pripremu nastavnog sata i za planiranje nastave, a tu su i razni materijali za nastavu.

Razredništvo

U svakodnevnim razredničkim poslovima pomoći će vam predlošci obrazaca za evidenciju podataka o učenicima, izvješća i suradnju s roditeljima te ideje za suradnju s učenicima.

Izvannastavni poslovi

Ovdje možete pronaći različite predloške za oglasnu ploču, planiranje stručnih izleta, evidenciju konzultacija za maturalnu radnju i mnoge druge.

Stručni suradnik

Suradnja s učenicima, kolegama i roditeljima svakodnevni je rad stručnih suradnika.

Osobni i stručni razvoj

Ovdje možete pronaći različite predloške za pisanje životopisa, obrasce za pomoć u pripremi stručnog ispita, kao i obrasce koji mogu pomoći u praćenju stručnog usavršavanja.

Pomoćnici

Pomoćnici sadrže upute za uporabu predloška ili za izvođenje nekog zadatka ili projekta. Otvaraju se u zasebnom prozoru tako da ih možete koristiti usporedno s otvorenim predloškom ili dokumentom. Pomoćnici se sastoje od jedne ili više kartica koje sadrže poveznice na druge kartice, predloške i vodiče. Na karticama se nalaze točke nabrajanja koje daju određene savjete ili podsjećaju na korake koje treba učiniti. Upisivanjem potvrdne kvačice u kućice „obavljeno” možete pratiti napredak u radu. Pomoćnici vas vode kroz samostalan rad, podsjećaju na važne elemente i objašnjavaju postupke.

Vodiči

Vodiči su mali digitalni i multimedijalni udžbenici. U kombinaciji slike i teksta ili filma i teksta, daju teoretska znanja i ideje potrebne pri izradi zadataka ili projekata. U vodičima se nalaze i poveznice na dokumente ili na druge vodiče.

MS Office

Vodiči vam ukazuju na niz svojstava Worda, PowerPointa i Excela korisnih u planiranju i izvođenju nastave.

Projekti i Priprema uspješnih projekata

Ovdje možete pronaći vodiče koji će vam dati ideju kako u kratkom vremenu osmisliti i izvesti projekte koristeći računalo. Naučit ćete (ili utvrditi gradivo) kako koristiti materijal s Interneta, kako oblikovati novinski članak, kako učinkovito oglašavati, kako prikazati podatke dijagramima…
Vodiči će vas upoznati s obilježjima uspješnih projekata, dati vam ideju za motivaciju učenika i pomoći vam u vrjednovanju projekata.

Kreativno pisanje

Ovdje možete pronaći kratak uvod u osnove pedagogije pisanja, u šest značajki pisanja, pomoć za osmišljavanje pismenih zadataka, pomoć u kreativnom pisanju kao i vodič kroz vrjednovanje pismenih zadataka pomoću rubrika.

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju