2015-05-26 18:39:21

Tko ne voli čokoladu?

Kišni početak tjedna učenice 8. b razreda Maja, Anja, Petra i nastavnica Biologije odlučile su zasladiti pravljenjem „domaće“ čokolade. Povod ovom slastičarskom pothvatu je završetak projekta „Putevima čokolade“ čija će se prezentacija održati 27. svibnja u knjižnici Škole. 

Učenice su kroz praktični rad izrade čokolade naučile i što su aditivi, kako se deklariraju i koji učinak pojedini aditivi imaju na organizam. S različitih čokolada hrvatskih tvornica te čokolada iz Poljske i Italije iščitavale su sastav i „dešifrirale“
e – brojeve. Nažalost, polovica „obrađenih“ čokolada sadrži aditive koje je nužno izbjegavati. Među njima je i Milka čokolada te Krašova tamna čokolada s narančom.

To je razlog više za „domaću“ čokoladu. Sastojci su svima dostupni: mlijeko u prahu, kakao, maslac, lješnjaci… Izrada je vrlo jednostavna, a rezultat je ukusan i što je najbitnije, ne sadrži aditive .

Veselimo se Čokoladnom danu!

Danijela Stanić, nastavnica Biologije

 


Osnovna škola Antuna Kanižlića Požega