preskoči na sadržaj

Osnovna škola Antuna Kanižlića Požega

Login

Facebook
 
 
Raspored zvonjenja

Sat

Od... do... Odmor
PRIJE PODNE
1. 08.00 - 08.45 5
2. 08.50 - 09.35 10
3. 09.45 - 10.30 15
4. 10.45 - 11.30 5
5. 11.35 - 12.20 5
6. 12.25 - 13.10  
POSLIJE PODNE
1. 13.30 - 14.15 10
2. 14.25 - 15.10 15
3. 15.25 - 16.10 5
4. 16.15 - 17.00 5
5. 17.05 - 17.50 5
6. 17.55 - 18.40  
Brojač posjeta
Ispis statistike od 24. 10. 2011.

Ukupno: 6107234
Ovaj mjesec: 4871
Ovaj tjedan: 695
Danas: 59

Za djecu i roditelje

Obrazovanje

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Kruh naš svagdanji
Autor: Martinija Prgomet, 24. 10. 2014.

Povodom Dana kruha i dana zahvalnosti za plodove zemlje učenici osmih razreda za nastavu Hrvatskoga jezika pripremili su i prezentirali istoimeni projekt.  Učenici su se jako potrudili u izvršavanju zadataka.


Cilj je svega bio naučiti proces nastajanja kruha, od sijanja žitarica do prerade i konačnog proizvoda, upoznati se s tehnikama i načinima pravljenja kruha te istražiti običaje kraja vezane uz žetvu i proizvodnju kruha.  Tako se na izložbenim štandovima našlo kruha i peciva koje su ispekle mame i bake, ali i kruha iz pekare koju su učenici posjetili kako bi prisustvovali proizvodnji istoga, starih posuda i pribora za pravljenje kruha, alata koji se koristio u žetvi, starih recepata.

 

                                                                                                                             Valentina Čurčić, prof.

                                                                                                                             novinarska skupina





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju